Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/firmad.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/firmad.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/firmad.dk/public_html/wp-includes/plugin.php:601) in /var/www/firmad.dk/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
FirmAd http://www.firmad.dk Kreativt grafisk design Tue, 13 Dec 2016 17:53:52 +0000 da-DK hourly 1 Når teknologi er langt ude http://www.firmad.dk/naar-teknologi-er-langt-ude/ http://www.firmad.dk/naar-teknologi-er-langt-ude/#respond Thu, 12 Jun 2014 09:03:00 +0000 http://www.firmad.dk/?p=500 Hvad vil du helst have med på en øde ø? Det ser ud som om den virkelige verden af ‘øde øer’ giver et overraskende svar.

The post Når teknologi er langt ude appeared first on FirmAd.

]]>
Hvad vil du helst have med på en øde ø?
Det ser ud som om den virkelige verden af ‘øde øer’ giver et overraskende svar.

For øjeblikket ser jeg en serie om vildmarksliv på DR2. Serien hedder: ‘Når vildmarken kalder.’
Indtil nu har vi besøgt en eneboer på en australsk ø, en familie i en øde new zealandsk skov og en familie langt ude i Alaskas ødemark. Fælles for alle er ønsket om et anderledes og mere simpelt liv. Et bevidst farvel til civilisationen, ligusterhækken og terminen. På hver deres måde lever de af naturen omkring dem. De fisker, dyrker grøntsager, samler bær osv. Eneboeren på den australske ø bryggede endda sin egen øl.

En anden og måske mere bemærkelsesværdig ting de havde tilfælles var solcelle-drevet internet.
Det var lidt som at se en veganer spise rødt kød.
Men det er nok fordi jeg sidder i sofaen i mit fine hus og forestiller mig hvordan de som idealister lever. Indtil videre viser de sig at være rimeligt pragmatiske trods deres radikale valg.

Fra sommeren 2007 og et år frem, boede jeg med min familie i Zambia. Der var sandt for dyden mange ting der ikke fungerede. Strømmen kom og gik. Vandet skulle både koges og gennem keramisk filter for at kunne drikkes. Vandforsyningen var ustabil.
Men så snart jeg koblede min Sony 810 mobiltelefon på min laptop via USB – så var jeg på internettet.
Og det var faktisk på den måde jeg første gang stødte på Facebook, og fik oprettet min profil. På et batteridrevet internet i Zambia!

Jeg kender flere der ‘bryster’ sig af ikke at være online. Jeg har på fornemmelsen at de føler sig som frontlinie-soldater i en kamp for det rigtige liv. Lidt som camping-turisten kan føle sig som en ægte pioner, når han kører på bugtede bjergveje i Italien.

Derfor har det været lidt sjovt at se, hvordan de folk, der må betragtes som ægte pionerer,  vælger at være online. Det har sat mange tanker i gang.

africa

Herover ses en infografik om internettet og mobilnettets udbredelse i Afrika. Igen kan det måske udfordre vores billede af hvordan verden hænger sammen. Vidste du f.eks. at 90% af Afrikas befolkning har mobildækning?

Kilde: http://signaldigital.dk/2014/03/11/brief-infographic-internet-in-africa/

The post Når teknologi er langt ude appeared first on FirmAd.

]]>
http://www.firmad.dk/naar-teknologi-er-langt-ude/feed/ 0
Tablets i overhalingsbanen http://www.firmad.dk/tablets-overhalingsbanen/ http://www.firmad.dk/tablets-overhalingsbanen/#respond Thu, 29 May 2014 16:59:51 +0000 http://www.firmad.dk/?p=492 KPCB Internet trends 2014 from Kleiner Perkins Caufield & Byers

The post Tablets i overhalingsbanen appeared first on FirmAd.

]]>
Salget af tablets har lagt sig i overhalingsbanen.
Der sælges nu flere tablets end laptop-computere. Tidligere var det kurven for desktop-computere der blev krydset.
Det, som virkelig slår hovedet på sømmet i denne sag, er, at væksten i salget også overgår, hvad traditionelle computere nogensinde har præsteret.
På samme tid øges mængden af smartphones, så det nu er over 30% af alle verdens mobiltelefoner, der er smartphones.
Hvis man svinger sig op på de store nagler, så kan man sige, at vi står midt i en revolution, der for altid vil ændre den måde, vi arbejder og lever på.

Som leverandør af responsive webløsninger er det selvfølgelig godt nyt. Det bliver mere og mere påkrævet, at din hjemmeside kan tilgås fra mobile enheder.
Jeg kan f.eks. konstatere, at min egen firma-hjemmeside her i maj måned har ca. 20% mobile besøgende. Det passer meget godt med den statistik der siger, at andelen af webtrafik fra mobile enheder er vokset fra 14% til 25% på verdensplan fra maj 2013 til maj 2014.
Hvis du er interesseret i mere statistik af denne slags, kan jeg anbefale dig at klikke på nedenstående link.

I skrivende stund er statistikken dugfrisk – maj 2014. Men da både statistikken og dette lille indlæg handler om hvor hurtigt det hele går, siger det sig selv, at tallene bliver uaktuelle om ganske kort tid.
Så husk altid Churchill’s viise ord: ‘Stol kun på en statistik du selv har manipuleret!’

The post Tablets i overhalingsbanen appeared first on FirmAd.

]]>
http://www.firmad.dk/tablets-overhalingsbanen/feed/ 0
ROI på sociale medier http://www.firmad.dk/roi-paa-sociale-medier/ http://www.firmad.dk/roi-paa-sociale-medier/#respond Wed, 28 May 2014 15:20:11 +0000 http://www.firmad.dk/?p=485 The post ROI på sociale medier appeared first on FirmAd.

]]>
Det var i Jydekompagniet 3, at Jacob Haugaard fik sagt de bevingede ord “Det koster penge at tjene penge”. Og lige så fjollet som filmen var, lige så rigtigt står udsagnet tilbage.
At Finn senere fandt ud af, at det også koster mange penge blot at overlade formuen til andres forvalterskab – ja se det er en helt anden historie.
For en del år siden, mødte man ofte den optimistiske tro, at hvis et firma blot fik sig en hjemmeside, så kom kunderne væltende ind af sig selv. Men alle fandt ud af, at sådan hang verden ikke sammen. Alligevel kan man møde noget af det samme i dag. Nu handler det blot om de sociale medier.

‘Vi skal bare være med på Facebook’.

Men lad mig forsigtigt prikke til ballonen. Der er himmelvid forskel på at sidde og hygge sig med Facebook foran fjerneren, og så at skabe omsætning gennem de sociale medier.
Det man skal kigge på er ROI – Return of investment – eller på jysk ‘Ka’ed sware sæ’.

Hvad der skal til, for at en virksomheds markedsføring på de sociale medier bliver en succes, afhænger af rigtigt mange faktorer. Men der er een ting der er helt sikker. Uden et budget og en dedikeret person vil det være skønne spildte kræfter.

Budget
Der skal sættes penge af til de indledende undersøgelser. Det skal identificeres hvor målgruppen befinder sig, og hvordan man når dem. Der skal lægges en digital strategi.
Derefter skal der være et budget, som tillader at der bruges x antal timer hver uge på projektet. Målrettede og effektive timer.

Person
Med ‘En dedikeret person’ tænker jeg ikke en person der beskæftiger sig med området på fuld tid, men snarere en person der har det under huden. En person som brænder for og  tilegner sig viden, og som skaber indhold i overensstemmelse med den valgte strategi.

The post ROI på sociale medier appeared first on FirmAd.

]]>
http://www.firmad.dk/roi-paa-sociale-medier/feed/ 0
Statistik: Sociale medier og business http://www.firmad.dk/sociale_medier_statistik/ http://www.firmad.dk/sociale_medier_statistik/#respond Mon, 12 May 2014 17:56:33 +0000 http://www.firmad.dk/?p=440 The post Statistik: Sociale medier og business appeared first on FirmAd.

]]>
Lidt interessant statistik. Maj 2014.
300 virksomheder er blevet spurgt om deres forhold til/engagement i sociale medier.
På spørgsmålet om hvad de føler er det største problem svarer 48% at de ikke aner hvor de skal starte når det gælder sociale medier. 20% synes der er for mange sociale medier at vælge imellem, og 15% oplever at deres investering i sociale medier ikke giver det forventede udbytte.

State of Social Media for Small Business 2014 [INFOGRAPHIC]

Kilde: http://socialmediaonlineclasses.com


The post Statistik: Sociale medier og business appeared first on FirmAd.

]]>
http://www.firmad.dk/sociale_medier_statistik/feed/ 0
Playing Social Media http://www.firmad.dk/playing-social-media/ http://www.firmad.dk/playing-social-media/#respond Mon, 12 May 2014 08:24:28 +0000 http://www.firmad.dk/?p=427 The post Playing Social Media appeared first on FirmAd.

]]>

Babyer, dansetrin, katte og lumre ordspil. Der findes mange måder at skabe opmærksomhed omkring sit indhold, og der findes mange faldgruber. Jeg tog på et foredrag med Nathalie Larsen for at blive klogere. En slags Emma Gad for Social Media.

Den enkleste måde ikke at forarge eller støde dine medmennesker er at være blodfattig og tandløs i dine udsagn. Men så er det måske heller ikke så spændende at høre, hvad du har at sige.
Hvis du som virksomhed er tilstede på de sociale medier, så er dit formål ganske sikkert at få opmærksomhed på den ene eller den anden måde. Så du er nødt til at have en skarp profil og noget på hjerte. Deciderede PUSH reklamer gør sig bare ikke på Twitter eller Facebook som dagens statusopdatering.
Nathalie Larsen stod for det tredie foredrag jeg deltog på ved #iwdk i Aarhus, og hun var simpelthen dagens mest charmerende taler. Man fornemmede hjerte bag ordene. Man fornemmede at de fleste filtre var pillet af, så man fik Nathalie serveret – ikke et teoretisk opkog. Dermed gjorde hun automatisk sit foredrag spændende. Den eneste lille smule malurt jeg har at dryppe i bægeret, må være at foredraget i korte passager virkede som et reklamefremstød for den virksomhed hun var ansat i. Men da det var et gratis foredrag, kan man vel dårligt tillade sig at klage over det.
Nathalie guidede os igennem hvad der var god skik og hvad der var dårlig stil. Opfordrede os til at lære ‘sproget’ på de enkelte medier at kende. Man skal ikke retweete på Facebook eller Like på Twitter osv. Taler man det forkerte sprog er man dømt ude.
Hun gennemgik også forskellige cases fra virkelighedens verden. Både gode og dårlige cases, og talte varmt for de uudnyttede muligheder Snapchat indeholder til at skabe opmærksomhed.

Nathalies endelige råd lød således:
• Vær offensiv
• Giv noget eksklusivt (sørg evt. for at dine følgere læser det fra dig FØR pressen osv)
• Giv noget ekstra
• Giv indflydelse fra dig – lad brugere tage magten
• Vis personlighed og vis mennesker
• Få platformene til at understøtte hinanden
• Om nødvendigt – brug katte

Tak til Nathalie for en super fed opdatering fra frontlinien.

The post Playing Social Media appeared first on FirmAd.

]]>
http://www.firmad.dk/playing-social-media/feed/ 0
Er Instagram det nye sort? http://www.firmad.dk/er-instagram-det-nye-sort/ http://www.firmad.dk/er-instagram-det-nye-sort/#respond Fri, 09 May 2014 07:04:56 +0000 http://www.firmad.dk/?p=419 The post Er Instagram det nye sort? appeared first on FirmAd.

]]>

I gamle dage, da jeg var FDF’er, elskede jeg når der var lejrbål. En af de tilbagevendende sketches handlede om manden, der havde tabt sine nøgler nede ad vejen, men som ledte efter dem under gadelampen, fordi det var der der var lys. Efter #iwdk tænker jeg på, om det er mig, der er den mand.

Jeg har længe haft den forestilling at skulle man nå ud til andre mennesker, så var det bedst at bruge Facebook. Men måske var det bare fordi jeg selv var så aktiv på netop det sociale medie som privatperson?
Som Photoshop-ekvilibrist, har jeg i flere år set lidt skævt til Instagram. For det var jo bare en samling filtre der i et snuptag kunne gøre dårlige bileder interessante – ikke?
Heldigvis havnede jeg på et foredrag i Aarhus i forbindelse med Internet Week Denmark #iwdk, og så skal jeg love for, jeg fik mit indtryk korrigeret. Foredraget hed ‘Instagram as visual branding’.

Det første jeg lagde mærke til ved foredraget var, at jeg næsten følte mig som ene hane i hønsegården. Omkring 90 procent af tilhørerne var yngre kvinder. Da jeg efterfølgende spurgte en af dagens foredragsholdere, kunne han fortælle, at det var et meget godt billede på virkeligheden i Danmark. Instagram var et sted med langt flere kvinder end mænd.
Men tilbage til foredraget. Det var fantastisk interessant. Foredragsholderen Morten Nordstøm skal have ros for dagens bedst strukturerede og strategisk anvendelige oplæg. Han gennemgik flere virkelige cases og forklarede, hvad der gik godt og hvad der gik skidt. Så man fik en masse praktiske fif med hjem. De forskellige cases var velforberedte, gennemarbejdede og veldokumenterede. Så tak for det!
Instagram er vokset med rygende fart de senere år. Tiden hvor Instagram var lig med retro-filtre er heldigvis slut. Nu er det et ægte socialt medie. Et sted hvor man deler, og finder ligesindede.
Jeg har siden hørt om flere, som har taget springet fra Facebook over på Instagram. Mere substans – mindre fyld.
I markedsføringsøjemed er det et medie, som jeg ikke har råd til at overse. Det kan meget let være, at lige præcis mine kunders målgrupper befinder sig her.

The post Er Instagram det nye sort? appeared first on FirmAd.

]]>
http://www.firmad.dk/er-instagram-det-nye-sort/feed/ 0
Memes – say whaaaaat? http://www.firmad.dk/memes-say-whaaaaat/ http://www.firmad.dk/memes-say-whaaaaat/#comments Thu, 08 May 2014 09:23:59 +0000 http://www.firmad.dk/?p=406 The post Memes – say whaaaaat? appeared first on FirmAd.

]]>
For nyligt sad jeg i møde med 3 jævnaldrende herrer. Vi var i færd med at diskutere mediestrategi for en stor privatskole. Da jeg smed ordet ‘memes’ på bordet blev blikkene fjerne. Jeg argumenterede for at memes var et fantastisk redskab til at få et budskab ud til unge mennesker – og memes var en del af det sprog som unge talte. Flere tomme blikke.
Inden jeg bliver alt for selvfed, skal jeg huske på at for halvandet år siden var det min 17 årige datter der tålmodigt forklarede mig hvad en meme var for en størrelse. Det var egentligt bare meningen at jeg skulle have et mindre indblik, men jeg greb fat om emnet, for jeg så noget der kunne bruges. Mine to store piger blev nærmest fornærmede da de ugen efter greb mig i at sidde og scrolle gennem 9GAG.com – “Det er ikke meningen af forældre skal se den side” argumenterede de.
Nu mener jeg at der er en fin grænse mellem at være interesseret i de unges liv og sprog – og så at forsøge at være ung med de unge. Jeg er 47 år og er glad og tilpas med min alder. Men det skal ikke stoppe mig i at forsøge at være på bølgelængde med hvad der sker. F.eks. deler jeg playlister med alle mine fire børn da vi deler samme musiksmag – hård rock. Her er det så mig der har introduceret dem til musikkens glæder og ikke omvendt.
Nå – tilbage til memes. Hvis du ikke kender: Bad Luck Brian, Good Guy Greg, Overly Attached Girlfriend og The Most Interesting Man in the World – så har du enten ikke teenagere i huset – eller også har du for travlt. Men der er håb! Prøv at google dem, så får du et lille kig ind i hvad memes er.
Der findes mange typer – men den mest udbredte er der hvor et grundlæggende billede eller foto går igen, og så skriver man en kort tekst til – og med de to meget simple virkemidler formår dygtige unge at fortælle en hel historie.
Tag f.eks. den berygtede Oscar-selfie. Den fik sit eget liv på internettet – og folk stillede op til selfies, hvor de parodierede forlægget – og skrev en eller anden tekst til – det blev en meme.
Billedet du ser som overskrift over dette indlæg, er faktisk to memes jeg har sat sammen. Et såkaldt Advice Animal (prøv at google ‘raptor meme’ og ‘Y U NO’ face. Raptor vil altid stille et spørgsmål er indeholder et paradox – eks. ‘Hvis Tarzan er vokset op i junglen – hvorfor har han så ikke skæg?’ Y U NO face udtrykker følelsen ‘Tag dig sammen – jeg fatter det ikke’.

Da jeg så at man i forbindelse med Internet Week Denmark i Aarhus, ville have et foredrag med titlen: Memevertising, vidste jeg bare at DET skulle jeg med til.
Det nystartede firma Memetic, der rådgiver virksomheder i at markedsføre sig via. memes, skulle holde indlægget. Fordi jeg i forvejen havde dykket ned i emnet på egen hånd, og var langt i overvejelserne omkring hvordan man kunne udnytte ‘mediet’, kom de 45 minutters gennemgang ikke som en åbenbaring, men nærmere som en bekræftelse. Men Linda og Oskar fra Memetic bragte lidt videnskab og statistik ind i billedet, så mine fornemmelser og vurderinger fik noget faktuelt at støtte sig op ad.
Deres gennemgang af de forskellige typer memes var virkelig inspirerende.

Så hvad venter vi på. Har du et budskab der skal nå ud til unge så – Y U NO use memes?

The post Memes – say whaaaaat? appeared first on FirmAd.

]]>
http://www.firmad.dk/memes-say-whaaaaat/feed/ 1
#iwdk – et kig på sociale medier http://www.firmad.dk/iwdk-sociale-medier/ http://www.firmad.dk/iwdk-sociale-medier/#respond Thu, 08 May 2014 07:46:43 +0000 http://www.firmad.dk/?p=399 The post #iwdk – et kig på sociale medier appeared first on FirmAd.

]]>

Internet Week Denmark – eller rettere #iwdk har været over os. Jeg valgte at rive et par dage ud af kalenderen og være med – og det var rigtigt godt.

Den første dag var tirsdag d. 29. april, og den tilbragte jeg i og omkring Ridehuset i Aarhus.
Min første tanke var – hvor er alle folk? I forhold til de skarpe og relevante indlæg der var annonceret, burde ridehuset være proppet til sidste kvadratmeter.
Jeg havde ugen inden fulgt med på iwdk’s hjemmeside, og allerede der bemærket at de forskellige events var længe om at blive fyldt helt op.
Men jeg var der – og det var jeg glad for.
Tirsdag deltog jeg i 3 foredrag/workshops/indlæg. På hver deres måde var de berigende, inspirerende, relevante – og tilbød et lille forsigtigt kig ind i krystalkuglen.
Forskellige forpligtelser forhindrede mig i at få fuldt udbytte af ugen – desværre. Men fredag var jeg i Aarhus igen til et enkelt foredrag. Men hvilket foredrag! Unhyping Social Media. Det var en stor oplevelse. Og igen meget relevant.
De workshops jeg valgte at deltage i var alle fokuseret på de sociale medier, eller Social Media som det hedder på dangelsk. Hvilke muligheder ligger der. Hvad sker der lige nu. Hvad er do’s and don’ts.
Den digitale verden udvikler sig med lynets hast – og det gælder bare om at hægte sig på.

Jeg vil beskrive de 4 workshops lidt mere i dybden i de følgende indlæg.

iwdk_main_filler

The post #iwdk – et kig på sociale medier appeared first on FirmAd.

]]>
http://www.firmad.dk/iwdk-sociale-medier/feed/ 0
Den digitale revolution – mobil kommunikation http://www.firmad.dk/den-digitale-revolution-mobil-kommunikation/ http://www.firmad.dk/den-digitale-revolution-mobil-kommunikation/#comments Sat, 22 Mar 2014 18:54:28 +0000 http://www.firmad.dk/?p=393 The post Den digitale revolution – mobil kommunikation appeared first on FirmAd.

]]>
Ser vi på udviklingen de senere år, så går det kun en vej – papir er på vej ud, og digitale medier vinder frem. Som Art Director er det både en udfordring og en stor mulighed. For vi sælger jo ikke papir. Og vi er ikke låst fast til et bestemt format. Vi er kaldet til at hjælpe kunderne med at få deres budskab ud – og hvis det bedst kan ske på papir, så skal det stadig vælges.

Den største mængde af kommunikationen er flyttet over på internettet, der i skrivende stund fejrer 25 års fødselsdag. Og efter 25 år må man sige at revolutionen er gået lidt af nettet. Det er et fantastisk redskab, med de muligheder og de udfordringer som det indeholder.

Ønsker man revolution, er det mere mobile enheder man skal kigge i retning af. Både tablet og mobil. Computerleverandørerne vånder sig, for flere og flere dropper laptoppen, og ‘nøjes’ med en tablet. Samtidig bliver de nye smartphones bedre og bedre, og med så gode skærme at de reelt kan begynde at bruges til andet end lidt kejtet surferi og facebook.

Men hvor står vi som kreative grafiske leverandører så i denne revolution?
Vi står med øjne så store som tekopper og ører så store som møllehjul – forstået på den måde at vi spejder og lytter til markedet. Hvornår er kunderne klar? – for vi har det sidste 15-16 måneder været klar med en iPad løsning der kunne afløse den traditionelle brochure. Senest er denne løsning blevet udvidet så den også dækker de mange Android tablets.  Vi producerer super flotte interaktive apps, der på en måde minder om brochurer, men som kan så meget mere.
Så vi lytter. Og vi spejder. Og vi er klar!

Men den mobile revolution stopper ikke med tablets. Idag skal man selvfølgelig tage smartphones med i sine overvejelser når man vil nå ud med sit budskab. På grund af skærmens størrelse er udfordringerne lidt anderledes end ved tablets, men til gengæld har ALLE idag en smartphone lige i lommen. Så hvad kan jeg sige. Vi lytter. Vi spejder. Og vi er SÅ klar!

The post Den digitale revolution – mobil kommunikation appeared first on FirmAd.

]]>
http://www.firmad.dk/den-digitale-revolution-mobil-kommunikation/feed/ 2